1 20190223_Leon van Bon_StervanZwolle-Topcompetitie_1J1B9715
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Zaterdag 5 maart 62ste Craft Ster van Zwolle

Als corona en/of de weersomstandigheden ons niet in de wielen rijden wordt de 62ste Craft Ster van Zwolle zaterdag 5 maart als internationale 1.2 wielerkoers gehouden. De start is om 12.00 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle en de finish wordt na 180 kilometer om ongeveer 16.10 uur op de Ceintuurbaan verwacht. Volgens de organisatie is de belangstelling van kwalitatief sterke ploegen nooit eerder zo goed geweest als nu.

’Zoals het nu lijkt krijgen we een topveld aan de start,’ zegt penningmeester Henk Ymker van de organiserende Stichting Sport Evenementen (SSE). De beste Nederlandse ploegen hebben zich bij de organisatie gemeld en ook opvallend veel buitenlandse teams komen graag naar de hoofdstad van Overijssel om hun opwachting in en rond Zwolle te maken. Tot nu toe prijkt er slechts één buitenlandse winnaar op de erelijst van de Ster: Marc Wauters in 1994. Kijkend naar de voorlopige deelnemerslijst kan de Belg zaterdag 5 maart wel eens gezelschap krijgen.

Holland Cup
Voor het tweede achtereenvolgende jaar telt de wedstrijd mee voor de Holland Cup, een Nederlandse competitie met internationale ploegen van het niveau semiprofs. De Craft Ster van Zwolle bijt traditiegetrouw het spits af. De Holland Cup-kalender is als volgt:
– Zaterdag 5 maart Craft Ster van Zwolle
– Zondag 13 maart Dorpenomloop Rucphen
– Zaterdag 16 april Arno Wallaard Memorial
– Zaterdag 7 mei Ronde van Overijssel
– Zondag 19 juni Midden Brabant Poort Omloop
– Zondag 28 augustus Ronde van de Achterhoek