Ster-van-Zwolle-400x400-1-okz56n8astkyzc87v0kza3bj1rp13yyx9pgfk5dqyg
Ster van Zwolle

Ster van Zwolle

Nieuw bestuur voor Craft Ster van Zwolle

Na een roerige coronaperiode was de Craft Ster van Zwolle in 2021 één keer niet de openingsklassieker van het wielerseizoen, maar juist de laatste koers van de Nederlandse wielerkalender. Coen Vermeltfoort werd als winnaar gehuldigd van deze 61e editie. Helaas werd de organisatie hierna geconfronteerd met het ziekbed en het uiteindelijk overlijden van organisator en voorzitter Jan van Ommen. Dat is de reden dat de wedstrijd in 2022 niet verreden is. Gelukkig is er licht aan de horizon voor de Ster en organiseert een nieuw bestuur op zaterdag 4 maart de 62e editie van de Craft Ster van Zwolle, wederom als opening van het Nederlandse wielerseizoen.

In de afgelopen periode is er door de overgebleven bestuursleden Evert Slager en Henk Ymker met succes nagedacht hoe de Craft Ster van Zwolle een passend vervolg kon worden gegeven. Inmiddels is er een nieuw bestuur gevormd dat bereid is de organisatie van de Ster van Zwolle op zich te nemen. Voorzitter is Thijs Rondhuis, bekend als organisator van diverse Nederlandse en Europese Kampioenschappen en etappekoersen als Olympia’s Tour en de Simac Ladies Tour. Als secretaris gaat Harry Kanis aan de slag. Hij heeft met zijn ervaring met onder meer de Omloop van de IJsseldelta voldoende kennis van de wielerwereld. De eveneens in Zwolle woonachtige Gerben Kroeze en Rik Jansen zijn bereid de interne en externe betrekkingen te gaan verzorgen. Met ondersteuning van oud-bestuursleden Henk Ymker, Evert Slager en daarnaast Jeroen Heethaar in de ondersteunende adviesgroep, organiseert dit team een waardige editie voor Jan van Ommen.

‘De Ster is altijd al de openingsklassieker van Nederland geweest, een begrip op de kalender en een wedstrijd die elke liefhebber kent’, geeft Rondhuis aan. ‘Zo’n klassieker mag gewoon niet verdwijnen. Met de nieuwe ploeg beschikken we over ervaring en kennis en gaan we uit van een prima samenwerking en korte lijnen met overheden en ondernemers.’

In de komende periode wordt verkend welke mogelijkheden er zijn en volgen er gesprekken met betrokkenen, zoals onmisbare sponsors en vrijwilligers. ’We gaan er écht vanuit, dat het gaat lukken’, geeft Harry Kanis aan. ‘Inzet van politie, het verkrijgen van de nodige vergunningen en natuurlijk de inzet van de vele vrijwilligers zijn daarbij cruciaal. De eerste bevindingen geven ons een positief gevoel.’