Route 62e Ster van Zwolle
Ster van Zwolle

Ster van Zwolle

Waar kijk jij? Route 62e Ster van Zwolle bekend!

“Na 15 kilometer wordt het al lastig, zei de ploegleider. De Bremmelerstraat komt er dan aan. Draaien en keren, zo vroeg in de koers al? Achterin zitten is funest, dan ben je al gezien. En ik wil die bezemwagen van Beverwijk gewoon niet zien. Vluchten of blijven zitten? Wat zal ik doen? Dan de Lemelerberg, de Luttenberg, even eten, even drinken. Hobbelend over de Twentseweg, kan ik daar schuiven? Kom op, aanzetten! Goh, mooi kasteeltje daar bij Dalfsen. Super dat al die mensen in Ommen langs de kant staan, toch wel gaaf dat ze allemaal voor ons juichen, wat een wedstrijd die Ster van Zwolle. En is dat de Lichtmis? Moet ik daar van voren zitten? Dat las ik al eerder op www.stervanzwolle.nl. Nou, rammen dan maar, want die kleine dijkjes rond Hasselt, Genemuiden, Kampen en Zalk komen er ook aan en het waait hard. Misschien kom ik wel op TV, want ik zie de cameramotoren al. Dat overleefd? Dan de Oude IJsselbrug over en die lange wegen in de stad. Een laatste aanval, of wachten op de sprint, het rode vod, de Ceintuurbaan, ik hoor de speaker en de mensen al… Alles uit de kast en dan? Net niet… of toch… de handen in de lucht?”

De route van de 62e Ster van Zwolle is bekend! Check het avontuur hier en laat je niet verrassen!

Of steek je af om dat geweldige peloton met die topploegen te zien? Dat kan natuurlijk ook! Waar ga jij kijken? 

  • Start 12 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle
  • Finish circa 16.30 uur op de Ceintuurbaan nabij de Isala Klinieken in Zwolle
  • Afstand 184,2 km inclusief 3,5 kilometer neutralisatie