Ster 2021 - Herbert Huizer 030
Ster van Zwolle

Ster van Zwolle

Internationaal spektakel bij de 62e Salverda Bouw Ster van Zwolle

De startlijst is compleet! Het belooft een internationaal spektakel te worden, waar óók ruimte is voor Nederlands beste, regionale teams. Strijd zal er niet alleen zijn voor de winst in de Salverda Bouw Ster van Zwolle zelf, maar ook voor de eerste leiderstrui in de Holland Cup.

Naast de gerenommeerde Nederlandse ploegen als Jumbo-Visma Development Team en Volker Wessels Cycling Team, die we al eerder presenteerden, zullen ook nieuwe sterren, als TDT – Unibet Cycling Team, aanwezig zijn. Inmiddels zijn onder andere ook de opleidingsploeg van DSM, ABloc Cycling Team en BEAT Cycling Club als Nederlandse toppers aan het startveld toegevoegd.

Dat betekent dat er niet alleen kansen liggen voor oud-winnaars als Coen Vermeltfoort, maar ook voor de jonge toppers als Max Kroonen, de Nederlands Kampioen bij de beloften. Of Lars Loohuis, die nog tweede werd op het NK Gravel. Voor de baanliefhebbers mogen de toeschouwers dan misschien wel hopen op Vincent Hoppezak en Matthijs Büchli, die onlangs in de Volkskrant zijn aanwezigheid bij de Ster al tipte.

Internationaal verwelkomt de Salverda Bouw Ster van Zwolle, naast Saint Piran , XSpeed United en Tartu2023 Cycling Team, ook nog Motala Serneke Allebike uit Zweden, Team Lotto Kern Haus uit Duitsland en Leopard Togt Pro Cycling, die de Luxemburgs kampioen tijdrijden in de gelederen heeft.

De clubteams die de lijst compleet maken, zijn onder meer Sensa Kanjers voor Kanjers Cycling Team, die vorig jaar nog Jelle Johannink als NK elite zonder contract afleverde bij ABloc, en TWC de Kempen.

25 ploegen en maar één winnaar op de groene Ceintuurbaan! Trek je favoriete shirtje maar vast uit de kast, tot 4 maart!

De complete lijst:

 • ABloc Cycling Team
 • Allinq Continental Cyclingteam
 • Beat Cycling Club
 • Development team DSM
 • Jumbo Visma Development Team
 • Leopard Togt Pro Cycling
 • Metec-Solarwatt p/b Mantel
 • Motala AIF Serneke Allebike
 • Saint Piran
 • Scorpions Racing Team
 • Tartu2024 Cyling Team
 • TDT – Unibet Cycling Team
 • Team Lotto – Kernhaus
 • Volker Wessels Cycling Team
 • XSpeed United Continental
 • Hanzerenners Zwolle
 • JEGG DJR Academy
 • John Deere Cycling Team – NWVG
 • Monda Vakantieparken –IJsselstreek CT
 • OWC & AWV De Zwaluwen
 • Regioteam Noord
 • Sensa – Kanjers voor Kanjers
 • Team Sportforum
 • TWC De Kempen
 • WRV De Peddelaars

 

Foto: Herbert Huizer – 2021