Logo Ster van Zwolle FC
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Samenwerking SSE met jeugdklassiekers in regio

De Stichting Sport Evenementen (SSE), organisator van de Craft Ster van Zwolle en de Salverda Omloop van de IJsseldelta, gaat met ingang van 2018 samenwerken met de Flevo Tour (Kampen) en de Omloop van Noordwest Overijssel (Genemuiden). Het initiatief voor de samenwerking is genomen door de SSE.

Voorzitter Jan van Ommen van de SSE zegt dat beide wielerverenigingen Noordwesthoek en de Kamper Wieler Club ”heel enthousiast” gereageerd hebben op het initiatief van de Stichting Sport Evenementen. De Omloop van Noordwest Overijssel en de Flevo Tour zijn beide klassiekers voor nieuwelingen en junioren. ”Omdat wij met ’de Omloop’ ook een vrouwenklassieker organiseren hebben we de organisatoren van beide jeugdklassiekers gevraagd om hun wedstrijden uit te breiden met een gecombineerde wedstrijd voor nieuweling-meisjes en juniorvrouwen. De Omloop van Noordwest Overijssel en de Flevo Tour hebben daar beide heel positief en enthousiast op gereageerd,” zegt Van Ommen, die vindt dat de organisatoren van de Craft Ster van Zwolle en de Salverda Omloop van de IJsseldelta door deze samenwerking ook aan talentontwikkeling doen.

Talentontwikkeling is niet de enige reden van de Stichting Sport Evenementen. ”We hebben afgesproken dat we ook een beroep op elkaar kunnen doen als er organisatorische problemen zijn.”