Vlasman 01
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Wim Stroetinga voor Vlasman naar Zwolle

Het Vlasman Cycling Team, dat geleid wordt door Ton Welling, is nieuw in de Topcompetitie. De ploeg bestaat vooral uit renners met een baanachtergrond. Zo rijden Wim Stroetinga, Roy Eefting, Melvin van Zijl en Michael Vingerling dit seizoen voor Vlasman Cycling Team. De ploeg is een zogenoemd LST, een Landelijk Sponsor Team. Dit betekent dat het geen club is, maar ook geen continentale status heeft. Volgens teammanager Ton Welling is de doelstelling om de LST-status te gebruiken als opstap naar het continentale niveau. Het doel is dan ook om in 2018 als continentale formatie in het peloton te verschijnen. De ploeg is dit jaar actief in de Topcompetitie en vrije wedstrijden in Nederland.

Het nieuwe shirt van Vlasman is zaterdag 4 maart voor het eerst te zien in de Craft Ster van Zwolle.

Het team dat in de gele kleuren van Vlasman naar de Craft Ster van Zwolle komt bestaat uit: Jasper Bovenhuis, nationaal kampioen Robin Wennekes, Melvin van Zijl, Ricardo van Dongen, Gino Vierhouten, Michael Vingerling, Robin Löwik en Wim Stroetinga. Staphorster Jasper Bovenhuis behoort tot de renners die weleens hoge ogen kan gaan gooien in het klassement van de acht wedstrijden tellende Topcompetitie. Opvallend is ook de deelname van sprintbom Wim Stroetinga. Samen met Yoeri Havik won Stroetinga kort geleden de Zesdaagse van Berlijn. De Belgen Kenny De Ketele en Moreno De Pauw legden beslag op de tweede plaats, voor Pim Ligthart en Jens Mouris. Wim Stroetinga is voornemens om medio april deel te nemen aan de strijd om de wereldtitels op de baan.

Samenstelling
Het Vlasman Cycling Team 2017 bestaat uit: beloften: Bas Ottevanger, Robin Löwik (WV De Jonge Renner), Beau Duvingneau (WV De Jonge Renner), Kelvin van den Dool, Gino Vierhouten (WPGA).

Eliterenners: Wim Stroetinga (Parkhotel Valkenburg), Roy Eefting (WV De Jonge Renner), Michael Vingerling (Team 3M), Ricardo van Dongen (Team 3M | WV De Jonge Renner), Robert Wennekes is Nederlands Kampioen Elite zonder contract en reed vorig seizoen bij Tempo Hoppenbrouwers, Melvin van Zijl (Team 3M) en Jasper Bovenhuis (Staphorst).

Sponsors
De ploeg heeft met Vlasman BV een hoofdsponsor gevonden die al jaren actief is in het wielrennen. Sloopbedrijf Vlasman steunde onder andere het Koga Cycling Team en was ook op de baan actief als sponsor. Naast Vlasman zijn ook Weijman en Weijers uit de bouw- en sloopsector bij de ploeg betrokken. Wat betreft materiaalsponsors komen de mannen van Vlasman Cycling Team zaterdag 4 maart in de Craft Ster van Zwolle actie op Giant-fietsen.