Hanzerenners
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Hanzerenners: ”gemotiveerd tot op bot”

Een aantal Hanzerenners voor de start van een trainingsrit op ’t Loo in Oldebroek, rechts ploegleider Hans Reints.

Ploegleider Hans Reints van de Zwolse wielervereniging Hanzerenners vertelt dat ’zijn’ renners ”gemotiveerd tot op het bot” zijn. ”Sinds we te horen hebben gekregen dat we een wildcard voor de Craft Ster van Zwolle zouden krijgen zijn direct de trainingsschema’s aangepast en hebben we ons serieus voorbereid op onze thuiswedstrijd,” zegt Reints, die nog geen definitieve Sterploeg heeft samengesteld en de keus heeft uit een tiental vrienden.
”Ons doel is zoveel mogelijk Hanzerenners de wedstrijd uit te laten rijden,” zegt Reints, die niet verwacht dat één van zijn renners mee gaat doen voor de overwinning. ”Even hebben we gehoopt dat Bas Tietema voor ons in actie zou kunnen komen. Maar dat lukt niet omdat hij 4 maart met z’n nieuwe buitenlandse ploeg een buitenlandse wedstrijd rijdt.”

”De Craft Ster van Zwolle is de seizoensopener. Maandenlang wordt daar door de renners naar toegeleefd. Ik denk dat er geen wedstrijd in Nederland is waar zoveel over gesproken wordt door de renners. Iedereen wil klaar zijn voor de beeldbepalende Craft Ster van Zwolle.”
Dat geldt ook voor de Hanzerenners. Zij zijn deze winter niet naar warme oorden in Zuid Europa  geweest om zich te prepareren, maar hebben zich voorbereid op het industrieterrein de Marslanden, waar ook verlichting is.

Voor de zaterdag 4 maart te houden Craft Ster van Zwolle gaat Hans Reints acht renners kiezen uit: Pim Poortinga (Kampen), Heini Koornberg (Zwolle), Tino Oosterlaar (Heino), Simon Broekhuis (Zwolle), Remy Reints (Dalfsen), Kamiel Vleming (Zwolle), Paul Talens (Zwolle), Rik Jansen (Zwolle), Job Broekhuis (Zwolle) en Thijs Bodeüs (Zwolle). Verzorger van het team is Raymond Koch.