Topcompetitie
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Stagecontract witte trui bij LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo beloont de leider in het jongerenklassement van de Topcompetitie met een stagecontract. Het contract gaat per augustus in, als er nog één wedstrijd verreden moet worden. De Nederlandse WorldTour-ploeg wordt daarnaast hoofdsponsor van de witte trui voor de beste jongere.

“Talentontwikkeling is een speerpunt van Team LottoNL-Jumbo. Dat begint niet pas bij de talenten die wij zelf al in de ploeg hebben, maar al op clubcompetitieniveau. Daar werken we samen met wielervereniging De Jonge Renner”, aldus teammanager Richard Plugge. “Een partnerschap met de Topcompetitie past in onze filosofie van talentontwikkeling. In de top willen we winnen, maar tegelijk willen we de aanwas stimuleren. Het zou mooi zijn als dat in de nabije toekomst kan met een eigen opleidingsploeg op continentaal niveau. Op de kortere termijn is een stagecontract voor de beste jongere uit de Topcompetitie een initiatief dat goed is voor zowel de Topcompetitie, de renner als voor Team LottoNL-Jumbo.”

Augustus
De Topcompetitie is een klassement over acht Nederlandse wedstrijden. De Craft Ster van Zwolle is zaterdag 4 maart de eerste. Omdat het stageperiode in augustus begint is na de individuele tijdrit op 9 juli bekend wie het stagecontract bij Team LottoNL-Jumbo in de wacht sleept. Renners tot 23 jaar komen voor het jongerenklassement in aanmerking. De competitie bestaat uit drie vlakke koersen, drie Limburgse heuvelklassiekers, een klimtijdrit en een vlakke tijdrit. In 2015 wist Twan Castelijns de Topcompetitie te winnen. Sinds 2016 maakt hij deel uit van Team LottoNL-Jumbo.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram