Fabio Jakobsen
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Fabio Jakobsen: hèt talent van 2017

Fabio Jakobsen is begin december 2017 uitgeroepen tot talent van het jaar. Tijdens het wielergala in Den Bosch kreeg Jakobsen uit handen van Hennie Kuiper de Gerrie Knetemann Trofee, de prijs voor de meest veelbelovende wielrenner van 2017. Het was een geweldig jaar voor de renner uit het Gelderse Heukelum. De renner van SEG Racing Academy begon al vroeg met winnen door in maart de Craft Ster van Zwolle te winnen.

Ook won hij een rit in de Ronde van Normandië, waarna hij in diezelfde ronde ook tweede en derde wist te worden. Zijn volgende overwinning was meteen de meest heroïsche. In een loodzware editie van Rundum den Finanzplatz in Frankfurt wist Jakobsen het slechte weer te trotseren en de sprint van een sterk uitgedund peloton te winnen. Het was een voor hemzelf en vele anderen een grote verrassing dat hij er nog bij zat. Het parcours was loodzwaar en de verwachting was dat alleen de klimmers over zouden blijven.

Na Frankfurt won hij nog de Profronde van Noord-Holland en via de Giro Bio wist hij in topvorm aan de start te verschijnen van het Nederlands Kampioenschap. Daar was hij de topfavoriet en maakte Fabio het waar. Mede door een ijzersterke ploeg was het Fabio Jakobsen die de oversteek naar de kopgroep wist te maken en in de finale zijn medevluchters kon kloppen. Zijn goede jaar zorgde voor een stap hogerop.

In 2018 zien we Fabio Jakobsen niet terug in de 58ste editie van de Craft Ster van Zwolle. Hij rijdt dan in het tricot van het Belgische WorldTourteam QuickStep.