Eurosport
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle live op Eurosport

De ontknoping van de 58ste Craft Ster van Zwolle is zaterdagmiddag 3 maart 2018 live te zien op Eurosport 1. De finale van de openingsklassieker van de Topcompetitie is daardoor in de Benelux LIVE op tv te volgen en uiteraard via de Eurosport Player​. Het aanbod van live-beelden zorgt er ook voor dat enkele regionale omroepen de koers live uit gaan zenden.

Jan van Ommen, organisator en koersdirecteur, is blij met de aandacht die ’zijn’ koers krijgt. ”De afgelopen jaren was de Ster al te zien in een bijna een half uur durende samenvatting op Eurosport. Ik ben blij dat we nu ook live op zaterdagmiddag te volgen zijn.”

Volgens Van Ommen is dit niet alleen een voordeel voor de koers, maar ook voor de gehele regio. ”De Craft Ster van Zwolle is één van de kernevenement van de Overijsselse hoofdstad Zwolle, het is goed om dit evenement live op televisie te kunnen tonen aan een groter publiek. De kijkers kunnen dan niet alleen de mooie stad en regio Zwolle zien, maar ook een schilderachtig deel van de fietsprovincie Overijssel.”

Ook bij de Topcompetitie spreken ze verheugd over deze ontwikkeling. Flavio Pasquino, initiatiefnemer van de Topcompetitie​, spreekt van een historisch moment. ”Niet eerder werd de Craft Ster van Zwolle live uitgezonden op tv en niet eerder zond Eurosport een nationale klassieker zonder UCI-status live uit op tv. Dit is een waardevolle erkenning voor de Topcompetitie en een statement dat kwaliteit niet in een UCI-label zit, maar in de context en het deelnemersveld van een koers. ​Dat is vanaf het begin mijn doel geweest met deze reeks en als het dan nu zijn vruchten afwerpt is dat geweldig!”