Luttenberg 700
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

’Een bult te vier’n’ in 700-jarig Luttenberg

In het ruim 2200 inwoners tellende Luttenberg hebben ze lang uitgekeken naar het feestjaar 2018. Ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan heeft een speciale commissie een indrukwekkend feestprogramma voorbereid. Zaterdag 3 maart – rond de klok van 13.00 uur – doet de Craft Ster van Zwolle voor de tweede keer het jubilerende dorp aan. Niet alleen het dorp wordt aangedaan door de complete wielerkaravaan. Ook de Luttenbergring, het stratencircuit ten zuidoosten van het dorp, waar van 1971 tot 1989 internationale motorraces werden gehouden is opgenomen in het parcours van de 58ste Craft Ster van Zwolle.

Op oudejaarsdag heeft de stichting Luttenberg 700 langs alle invalswegen van het dorp borden bevestigd.
Ze zijn geplaatst onder de borden die de bebouwde kom van Luttenberg aangeven. De tekst die erop staat, luidt: Luttenberg 700 jaar: ’n bult te vier’n.

De speciale commissie die de feestelijke activiteiten heeft voorbereid is al twee jaren actief met onder andere ideeën spuien, plannen smeden, werkgroepen samenstellen, subsidies aanboren, vergaderingen beleggen, offertes aanvragen, stukjes schrijven, kostuums naaien en noem maar op.