Bergklassement 2018
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Bergklassement op Lemelerberg

Gert-Jan Bosman pakte in 2017 de eerste punten voor het bergklassement van de topcompetitie op de Lemelerberg. Foto: Leon van Bon

Er is weer een bergklassement in de acht wedstrijden tellende topcompetitie 2018. In de Craft Ster van Zwolle zijn de eerste punten voor de bergtrui na 33 kilometer te verdienen op het hoogste punt van de 78 meters hoge Lemelerberg. In 2017 was Gert-Jan Bosman van het team Destil-Jo Piels als eerste boven, met in zijn spoor Jim Lindenburg en Melvin van Zijl. Op het erepodium bij de finish op de Ceintuurbaan kreeg Gert-Jan de bolletjestrui om de schouders.

De puntenverdeling in de klimkoersen in Limburg is anders dan in vlakke wedstrijden als de Craft Ster van Zwolle, waar de punten toegekend worden op viaducten en korte heuvels.