Beveiliging 2018
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Beveiliging peloton “van wereldniveau”

Samen met 100 verkeersregelaars op motoren langs het 180 kilometers tellende parcours zorgt de politie jaarlijks voor een vlekkeloos verloop van de Craft Ster van Zwolle. Op de foto v.l.n.r. de coördinatoren van de verkeersregelaars Wim Kaatman, Rudy Boering en Piet Platenkamp en Renee van Ginkel en Bert Jansen (beiden van de politie regio IJsselland).

De organiserende Stichting Sport Evenementen (SSE) heeft de laatste jaren complimenten gekregen van de jury, KNWU en UCI over de beveiliging van de Craft Ster van Zwolle. De Française Catherine Gastou, enkele jaren geleden wedstrijdleider van de Craft Ster van Zwolle, noemde de beveiliging van de renners en de reclamekaravaan door de politie en verkeersregelaars van “wereldniveau.” Ook de door de UCI afgevaardigde Belgische jurypresident was onder de indruk van de beveiliging. “Zijn dat allemaal professionals?” vroeg de Belg aan de organisatie. De verkeersregelaars zijn, op initiatief van NOC*NSF, allemaal opgeleid via E-learning. De verkeersregelaars van de Craft Ster van Zwolle golden enkele jaren geleden min of meer als pilot voor dit project. Vooral Wim Kaatman, Rudy Boering en Piet Platenkamp hebben als coördinatoren van de groep verkeersregelaars veel extra werk gehad om de kinderziektes uit het E-learningsysteem te laten halen.

De beveiliging van de 58ste Craft Ster van Zwolle staat zaterdag 3 maart voor de zevende keer onder leiding van Bert Jansen en Renee van Ginkel. Vanuit de commandowagen worden de 23 politiemensen op motoren en een honderdtal verkeersregelaars op motoren aangestuurd.
Ook is er vanuit de commandowagen contact met wedstrijdleider Erwin Kistemaker tijdens de wedstrijd. Bijna alle gevaarlijke punten van het 180 kilometers tellende parcours worden door de politie en verkeersregelaars afgezet.