Erwin Kistemaker
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Erwin Kistemaker wedstrijdleider

Wedstrijdleider Erwin Kistemaker: Sterwinnaar in 1986 Foto: Sportfoto.nl

Erwin Kistemaker uit Diemen is door de KNWU als wedstrijdleider aangesteld voor de 58ste Craft Ster van Zwolle. Erwin leidt regelmatig grote internationale (etappe-)wedstrijden in het buitenland.

In 1986, zijn beste jaar als renner, won Erwin – naast de Ster van Zwolle – ook de eerste en zevende etappe van Olympia’s Tour in respectievelijk Emmeloord en Hulsberg. In 1988 kreeg Erwin Kistemaker als nationaal kampioen het rood-wit-blauw om de schouders en in 1989 won hij naast een etappe van Olympia’s Tour ook de Caraco Omloop in Nijverdal. De Ronde van Noord-Holland won Kistemaker twee keer, in 1983 en in 1990.

Het jurykorps bestaat verder uit: Wijnand Wildeman (Raalte),  Bram Dijkhuis (Stadskanaal), Miranda Colenbrander (Zwolle), Jan Nijmeijer (Hoogeveen), Honore Pieters (Heikant), Bé Zwiers (Gieten), Gijs Heijblok (Wezep), Kees Maas (Etten-Leur), Sanne Briggeman (Hoogezand), Cor Rijpma (Oldeholtpade) en George van der Sijpt (Koewacht).