Ster van Zwolle 2019 - Leon van Bon
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle op 23 februari 2019

Schaatsen op natuurijs en wielrennen in één shot: de TV-beelden van de Craft Ster van Zwolle gingen in 2018 de hele wereld over. Foto: Leon van Bon

De 59ste Craft Ster van Zwolle wordt gehouden op zaterdag 23 februari 2019 en is dan voor de 54ste keer de openingswedstrijd van het wegseizoen in Nederland. De traditionele ouverture van het wielerseizoen in ons land is verschoven naar de laatste zaterdag in februari omdat Zwolle de eerste zaterdag van maart vanwege carnaval wordt omgedoopt tot Sassendonk. Oók tijdens voorgaande edities verhuisde de Craft Ster van Zwolle zonder problemen naar de laatste zaterdag van februari als Zwolle het eerste weekend van maart carnaval vierde.

In 2018 werd de Craft Ster van Zwolle gehouden op de eerste zaterdag in maart. De gevoelstemperatuur was toen ver beneden 0. De TV-beelden van de Craft Ster van Zwolle gingen toen de hele wereld over vanwege de unieke opnamen: schaatsen op natuurijs bij Lemelerveld en op de uiterwaarden van de IJssel bij Zwolle en wielrennen tegelijk in dezelfde spots. Opmerkelijk was toen dat de weersomstandigheden op de laatste zaterdag van februari aangenaam waren.