Maarten van Trijp wordt in 2018 na een ijskoude 58ste editie van de Craft Ster van Zwolle op het erepodium opgewarmd door twee missen.
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle krijgt nieuwe winnaar

De Craft Ster van Zwolle, die ijs en weder dienende gehouden wordt op zaterdag 23 februari 2019, krijgt een nieuwe winnaar want de 25-jarige Noord-Brabander Maarten van Trijp (winnaar in 2018) heeft een profcontract getekend bij Corendon Circus, de ploeg van veld- en wegrenner Mathieu van der Poel. Corendon Circus heeft Michel Cornelisse (tweevoudig winnaar van de Craft Ster van Zwolle) aangetrokken als nieuwe ploegleider. Het team heeft ambitieuze plannen in 2019.

Maarten van Trijp wordt in 2018 na een ijskoude 58ste editie van de Craft Ster van Zwolle op het erepodium opgewarmd door de missen Zoë en Mandy.

Maarten van Trijp moet in het voorjaarsprogramma van Corendon Circus voor ’korte klasseringen’ zorgen in de massasprints. Van Trijp, die zaterdag 3 maart vóór Jaap Kooijman en René Hooghiemster juichend over de finishlijn op de Ceintuurbaan in Zwolle kwam, staat al jaren te boek als een groot sprinttalent. In 2013 liet hij dat al als 19-jarige zien in het shirt van Rabobank. De twee daarop volgende jaren werd Maarten van Trijp geplaagd door blessures. Dit kostte hem uiteindelijk de kop bij het opleidingsteam van Rabobank.

Metec-TKH was er snel bij om Maarten van Trijp in te lijven. Met succes want Maarten van Trijp zorgde voor triomfen in de Arno Wallaard Memorial (2016), de Rabobank Dorpenomloop Rucphen (2017) en het Circuit Wallonie (2017). Hij vertrok bij Metec-TKH omdat hij een profcontract zou hebben getekend… Dat bleek een misverstand. In februari 2018 vond hij toch nog onderdak bij het team Destil-Parkhotel Valkenburg. Enkele weken later won Maarten van Trijp de 58ste editie van de ijskoude Craft Ster van Zwolle.

Klassiekers
Naast het vaste veldritprogramma gaat Corendon Circus in 2019 ook een nagenoeg volledig voorjaarsprogramma afwerken, zoals: Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Brabantse Pijl, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en onder andere de Tour van Antalya. Naast de veldritten en de wegwedstrijden blijft Van der Poel zich ook focussen op het mountainbiken. Hij doet dat bewust met het oog op de Olympische Spelen van Tokio 2020. Van der Poel wil de wereldbekers, het EK, het WK en het testevent in Tokio rijden.

”Er zijn voor mij met drie disciplines voldoende uitdagingen. Vooral met het WK veldrijden. De mountainbikewedstrijd op de Spelen in Tokio is voor mij het belangrijkste de komende jaren. Dat was al zo, het klassieke voorjaar is er nu bijgekomen.”