De IJsselstreek
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Allinq Krush De IJsselstreek CT

Nieuw in de Topcompetitie 2019 is wielervereniging De IJsselstreek. De club uit Wezep is elk jaar deelnemer in de Craft Ster van Zwolle en wist de afgelopen jaren ook af en toe een wildcard te bemachtigen voor andere koersen. Nu is het De IJsselstreek gelukt om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Topcompetitie. Dat betekent dat we dit jaar de groen-witte ploeg elke wedstrijd in de Topcompetitie aan de start zien. 

Wie de deelnemerslijsten bekijkt ziet dat de officiële naam van de elite/belofteploeg veranderd is: Allinq-Krush-De IJsselstreek CT. Met Allinq als nieuwe sponsor van de Noord Veluwse ploeg. Niet alleen de naam is nieuw, ook een aantal nieuwe namen prijken in de selectie van Allinq Krush De IJsselstreek. Opvallende namen zijn Tim Bierkens, Alain Broos en Robbert Keus. Deze drie renners zijn vanuit Willebrord Wil Vooruit bij De IJsselstreek gekomen. Bierkens brak vorig jaar door toen hij op fenomenale wijze het criterium in het finaleweekend van de Clubcompetitie won.

Ook heeft De IJsselstreek een aantal voormalig renners uit continentale ploegen aangetrokken. Bas Tietema heeft de overstap naar De IJsselstreek gemaakt van BEAT Cycling Club, Jasper Schouten van Alecto en Gerco Pastoor van Delta Cycling Rotterdam. Voor Gerco Pastoor wordt 2019 het jaar van zijn comeback. Na geruime tijd uit competitie te zijn geweest gaat de voormalig renner van Delta Cycling Rotterdam er opnieuw alles aan doen om zijn talent te tonen.