Politie en verkeersregelaars
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Perfecte samenwerking politie en verkeersregelaars

Jan van Ommen, voorzitter van de organiserende Stichting Sport Evenementen, is laaiend enthousiast over de samenwerking tussen de Zwolse politie (Bert Janssen en Renee van Ginkel) en de verkeersregelaars. ”In deze 59ste editie van de Craft Ster van Zwolle zijn zo’n 90 verkeersregelaars actief op motoren en 30 mensen van de politie. In de commando-auto van de politie zitten Bert Janssen en Renee van Ginkel. Vier coördinatoren (Rudy Boering, Piet Platenkamp, Wim Kaatman en Thomas Koetsier) bekijken het parcours minitieus en brengen onder andere alle rotondes, zijwegen en gevaarlijke punten in het parcours in beeld.”

De 90 verkeersregelaars hebben allemaal een digitale e-instructie gevolgd en ’examen’ gedaan bij de Stichting Verkeersregelaars Nederland. Als ze geslaagd zijn worden ze uitgenodigd door de coördinatoren voor nadere Ster-instructies. Het hele parcours van de Craft Ster van Zwolle wordt dan in beeld gebracht en iedereen krijgt een specifieke taak,” zegt Van Ommen. ”Ik heb zo’n instructie-avond meegemaakt en het deed me goed om te ervaren hoe fanatiek en serieus de politie, coördinatoren en verkeersregelaars bezig waren met de beveiliging van het parcours en de renners. De betrokkenheid en beleving van de verkeersregelaars werd in 2018 nog eens onderstreept. Ondanks de vrieskou (-10!!) waren alle verkeersregelaars met hun motoren op hun post. Er is maar één woord voor: Fantastisch!” Jan van Ommen zegt nu nog beter te begrijpen waarom de Craft Ster van Zwolle en de Salverda Omloop van de IJsseldelta elk jaar zoveel lof voor de beveiliging krijgen van de (internationale) jury.