Ster van Zwolle
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Unieke beelden 2018 gingen hele wereld over

De beelden van de Craft Ster van  Zwolle 2018 waren uniek. Meerdere keren kregen de televisiekijkers in één shot wielrenners én schaatsers op natuurijs op sloten, kanalen en uiterwaarden te zien. Beelden die later de hele wereld over gingen.

De weersvoorspellingen laten zaterdag 23 februari een verschil van ongeveer 20 graden zien met vorig jaar. Van de voorspelde windkracht 3 liggen de renners ook niet wakker. Ondanks dat zullen er waaiers worden gevormd en renners ’op de kant’ worden gezet. De sprinters zullen attent aan de 180 kilometers tellende ouverture van het wegseizoen beginnen en de tempobeulen gaan proberen alleen weg te komen en alle zeilen bijzetten om de sprinters het nakijken te geven. In de meeste van de deelnemende 22 ploegen rijden potentiële winnaars van de Craft Ster van Zwolle 2019. Er komt in ieder geval een nieuwe winnaar want Maarten van Trijp, die in 2018 triomfeerde op de ijskoude Ceintuurbaan, is vanaf dit seizoen fullprof in de ploeg Corendon – Circus van Mathieu van der Poel.