19-06-2019: Wielrennen: NK tijdrijden nieuwelingen junioren: Emmen 
Lars Boven (Reutum) pakt op overtuigende wijze de titel bij de junioren
Ster van Zwolle

Ster van Zwolle

Jumbo-Visma naar 60-jarige Craft Ster van Zwolle

ZWOLLE – Jumbo-Visma start zaterdag 29 februari in de 60ste internationale Craft Ster van Zwolle. Het nieuwe opleidingsteam heeft dertien renners gecontracteerd voor het nieuwe wielerseizoen, dat eind februari voor de 55ste keer in Zwolle de landelijke aftrap beleeft. De Jumbo-Visma Academy bestaat uit negen Nederlandse talenten en vier coureurs uit het buitenland. Ze zijn allemaal jonger dan twintig jaar.

Lars Boven won eerder dit seizoen op overtuigende wijze de nationale tijdrittitel bij de junioren in Emmen. (Foto: Sportfoto.nl)

Het gaat om een selectie met renners die vooral op de weg zullen uitkomen. Enkele renners zullen dat combineren met veldrijden, baanwielrennen en/of mountainbiken. Robert Wagner is ploegleider van het nieuwe team. De Duitser heeft een verleden als renner bij het Nederlandse vlaggenschip. Hij beëindigt na het huidige seizoen zijn profloopbaan bij Arkéa-Samsic. Wie zijn collega-ploegleider wordt, is nog niet bekend. Het developmentteam moet de opstap naar de profs zijn voor jonge, talentvolle renners. Lars Boven (Reutum) en Rick Pluimers (Enter) zijn twee renners uit Overijssel die opgenomen zijn in het team van Jumbo-Visma. Lars Boven legde begin augustus op de tweede plaats bij het EK tijdrijden. Op dat onderdeel is hij ook Nederlands kampioen. De eveneens 18-jarige Rick Pluimers werd eerder dit seizoen tweede bij het districtskampioenschap Oost.

Het opleidingsteam van Jumbo-Visma bestaat verder uit de Nederlandse renners: Mick van Dijke (19); Tim van Dijke (19); Owen Geleijn (18); Olav Kooij (17); Gijs Leemreize (19); Axel van der Tuuk (18) en Hidde van Veenendaal (18). De buitenlandse renners in het team zijn de 18-jarige Duitsers Maurice Ballerstedt en Michel Hessmann; Finn Fisher-Black (17) uit Nieuw Zeeland en de 18-jarige Ier Archie Ryan.