Debuteert Tim Naberman in 2020 in de jubilerende Craft Ster van Zwolle? Foto: Sportfoto.nl
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Sunweb naar Craft Ster van Zwolle

Debuteert Tim Naberman in 2020 in de jubilerende Craft Ster van Zwolle? Foto: Sportfoto.nl

ZWOLLE – Na een handtekening van het opleidingsteam van Jumbo-Visma heeft ook de talentenploeg van Sunweb het hen voorgelegde contract van de 60ste Craft Ster van Zwolle getekend. De traditionele openingsklassieker van het nieuwe wielerseizoen wordt ijs en weder dienende gehouden op zaterdag 29 februari. De organisatie van de jubilerende Ster heeft het 60-jarig bestaan aangegrepen om een aantal vernieuwingen door te voeren. De seizoensopener is gepromoveerd naar de internationale kalender van de UCI en er zijn voorafgaand aan de finish op het aankomstparcours afwachtingswedstrijden op de Ceintuurbaan. De organisatie broedt ook nog op een bijzondere start in de Zwolse binnenstad. Met een aantal sterke (buitenlandse) teams wordt nog onderhandeld.

Succesvol
De organiserende Stichting Sport Evenementen is blij met de komst van de beloftenploeg van Sunweb. Tijdens de kort geleden gehouden ploegpresentatie noemde ploegbaas Iwan Spekenbrink zijn opleidingsteam misschien wel de succesvolste opleidingsploeg ter wereld. Zeven renners die dit seizoen nog bij de beloften reden maken de overstap naar het WorldTourteam van Sunweb, dat in 2020 verder moet zonder boegbeeld Tom Dumoulin. Ploegleiders van het opleidingsteam zijn onder anderen Roy Curvers en Albert Timmer.

Samenstelling
Het opleidingsteam van Sunweb, dat met een Duitse licentie rijdt, bestaat in 2020 o.a. uit de Duitsers Nils Märkl (20), Marius Mayrhofer (19), Leon Heinschke (20) en Hannes Wilksch (18). Nederland wordt in het team vertegenwoordigd door Jarno Mobach (21), Nils Sinschek (21), Enzo Leijnse (18), Casper van Uden (18) en Tim Naberman (20) uit Genemuiden. Het team wordt gecompleteerd door de Deen Ludwig Anton Wacher (19) de Canadees Ben Katerberg (19), de Noor Vegard Stokke (18) en de Brit Leo Hayter (18).