Lorenzo Harbers
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Wielerteam Reggeborgh nieuw in competitie

Onder de naam Reggeborgh debuteert VolkerWessels zaterdag 29 februari met een geheel nieuw opleidingsteam in de 60ste editie van de Craft Ster van Zwolle. Hiermee wordt de leemte opgevuld die dreigde te ontstaan tussen de lokale clubteams en het continentale team van de bouwgigant. In 2019 won het VolkerWessels-Merckx Cycling Team de clubcompetitie en promoveerde het clubteam naar de topcompetitie. Wielerteam Reggeborgh gaat deze plek komend seizoen verdedigen.

Lorenzo Harbers (Nijverdal) rijdt komend seizoen in de groene kleuren van Reggeborgh en wil alles op alles zetten om in 2021 te promoveren naar het continentale team VolkerWessels-Merckx. Foto: Sportfoto.nl

De twaalf renners, onder leiding van Eddy Reinerink en Sjoerd Koster, kijken vol enthousiasme uit naar een uitdagend programma in binnen- en buitenland. Drie van de twaalf renners die voor het Wielerteam Reggeborgh gaan rijden, komen over van het VolkerWessels-Merckx Cycling Team. Dit zijn Chiel Schulten (Raalte), Ruben Buitendijk en Lorenzo Harbers (Nijverdal). De negen nieuwe renners die onder de Reggeborgh-vlag gaan rijden zijn: Sten Verzijl, Roel van Sintmaartensdijk, Jans Tigelaar, Roy Duijvesteijn, Aldert van der Veen, Martijn Rasenberg, Melvin Drost, Jasper Haest en Lars Oreel. Met de oprichting van het nieuwe team is de opleiding van jonge renners vanaf het lokale clubniveau tot en met het professionele niveau voorzien.
Team Reggeborgh staat onder leiding van Eddy Reinerink en Sjoerd Koster. Eddy is afgelopen jaar als begeleider van een aantal renners betrokken geweest bij de VolkerWessels-Merckx formatie. Hij kijkt met veel vertrouwen uit naar een succesvol eerste seizoen: ”Het is een leuke, frisse groep jongens. Ik heb er veel vertrouwen in dat het een mooi jaar gaat worden!”

Nieuw tenue
Het nieuwe tenue vertoont veel overeenkomsten met het professionele schaatsteam van schaatscoach Gerard van Velde. In het schaatsteam van Reggeborgh rijdt onder andere de Zwolse tweeling Ronald en Michel Mulder. Dit bevestigt al de samenwerking die inmiddels tussen beide teams is ontstaan. Kennis en ervaring worden uitgewisseld en zo kunnen ze elkaar versterken. “Reggeborgh is er trots op, dat wij nu ook dit wielerteam gaan sponsoren.  Wij kijken uit naar het seizoen en hopen dat deze jonge talenten mooie prestaties zullen laten zien.”
De voorbereidingen voor komend seizoen zijn in volle gang. Maandag 3 februari is de ploegenpresentatie in ZINiN theater in Nijverdal. Daarnaast zullen het VolkerWessels-Merckx Cycling Team en het Reggeborgh Wielerteam half-februari afreizen naar Mallorca. De ploegen zullen hier een trainingsstage afwerken, zodat ze optimaal voorbereid aan het nieuwe seizoen beginnen. Voor de 55ste keer wordt het nieuwe wegseizoen in Nederland traditiegetrouw afgetrapt met de 60ste Craft Ster van Zwolle op zaterdag 29 februari.