Loopfietsjes op Ceintuurbaan
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Wedstrijden op loopfietsjes bij Ster

De kinderen komen op de zaterdagmiddagen 29 februari en 6 juni in actie op de loopfietsjes op de Ceintuurbaan. Foto: Marco Doorn

De Stichting Sport Evenementen (SSE) houdt zaterdagmiddag 29 februari afwachtingswedstrijden op loopfietsjes op het aankomstparcours van de 60ste internationale Craft Ster van Zwolle te houden. De bedoeling is om die dag van 14.15 uur tot ongeveer 15.45 uur wedstrijdjes voor twee-/driejarigen en vier-/vijfjarigen op de Ceintuurbaan (ter hoogte van de Isala klinieken) te houden. De doorkomst van de zestigste Craft Ster van Zwolle is om ongeveer 13.45 uur op de Ceintuurbaan en de finish wordt tussen 16.00 en 16.15 uur verwacht.

De opzet is loopfietswedstrijden voor twee leeftijdscategorieën 2-3 jarigen en 4-5 jarigen. Er kan met een eigen loopfiets en helm worden deelgenomen. Ook is een twintigtal loopfietsjes met helmen beschikbaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers (jongens en meisjes) worden de wedstrijdjes in manches gehouden. Elk kind komt in ieder geval minimaal twee keer in actie. Voor de beste drie jongens en meisjes in elke categorie zijn bekers en bloemen beschikbaar.

De SSE, tevens organisator van de zaterdag 6 juni te houden Salverda Omloop van de IJsseldelta, heeft bij de KNWU aangevraagd om die middag op het aankomstparcours van de internationale vrouwenklassieker het open kampioenschap van Overijssel voor loopfietsertjes op de Ceintuurbaan te houden.

Inschrijven
Inschrijven voor de zaterdag 29 februari te houden loopfietswedstrijdjes kan door uiterlijk vrijdag 28 februari een mail te sturen naar frankveen@ziggo.nl. In deze mail graag de voor- en achternaam van de deelnemer vermelden, de leeftijd, jongen of meisje, telefoonnummer en adres. Ook vermelden of de deelnemer wel of geen eigen loopfiets of helm heeft en het mailadres.