Ster van Zwolle 2020
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Verrassingen op receptie 60ste Craft Ster van Zwolle

Ter gelegenheid van de 60ste editie en vanwege de 55ste seizoenstart heeft de organiserende Stichting Sport Evenementen van de Craft Ster van Zwolle zaterdag een receptie gehouden in Brasserie GuuZs, op steenworp afstand van de finish. Tijdens die feestelijke bijeenkomst werd wethouder William Dogger verrast door Marijn de Vries, hoofdbestuurslid van de KNWU. De in Zwolle wonende Marijn de Vries bood wethouder Dogger, die z’n collega René de Heer verving, symbolisch een wandbord aan vanwege de 55ste seizoenstart. William Dogger was blij verrast met dit gebaar van de wielerbond. ”Als gemeente zijn we trots op dit evenement,” zei William Dogger, die tevens duidelijk maakte dat de gemeente Zwolle de Craft Ster van Zwolle omarmt en nooit zal laten vallen.

Er was nog een verrassing. Districtsvoorzitter Joost van Oostrum zette voorzitter Jan van Ommen van de Stichting Sport Evenementen in het zonnetje door hem namens de KNWU het gouden wiel aan te bieden vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de wielersport. Van Oostrum ging terug naar de zestiger jaren en noemde een aantal evenementen waar Jan van Ommen zich sterk voor gemaakt had, zoals de nationale clubkampioenschappen in Dronten, de vele criteriums van De IJsselstreek op de kop van de Veluwe, de Zuiderzee Derny Tour, aankomsten van Olympia’s internationale Ronde van Nederland en onder andere het Peperbus Profspektakel, de Salverda Omloop van de IJsseldelta en de Craft Ster van Zwolle. Duidelijk was dat Jan van Ommen blij was met het gouden wiel. Hij bedankte de KNWU en de voordragers, het district Oost en de Vereniging Organisatoren Wielerwedstrijden (VOW).