UCI Europe tour
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Ster van Zwolle gepromoveerd naar UCI 1.2

De Ster van Zwolle is gepromoveerd naar de UCI-categorie UCI 1.2. Dit betekent dat de wedstrijd vanaf 2021 op de internationale wielerkalender staat en er zaterdag 6 maart, mits corona en de weersomstandigheden het toelaten, naast de Nederlandse top uit de categorie elite meer en betere buitenlandse ploegen aan de start komen. De Ster van Zwolle blijft de seizoensopener voor het nieuwe wegseizoen in Nederland.

De organiserende Stichting Sport Evenementen is blij met de promotie naar de internationale klasse. ”Financieel brengt het wel aanzienlijk meer kosten met zich mee,” zegt penningmeester Henk Ymker. ”Wat dat betreft is het in deze corona-periode niet zo’n gunstig moment.” Eén en ander houdt ook in dat de Ster van Zwolle onderdeel wordt van een internationale competitie: de Europe Tour. Ook de Ronde van Overijssel maakt deel uit van deze reeks wedstrijden.