IMG_5239A
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Parcours Craft Ster van Zwolle vernieuwd

Vanwege werkzaamheden aan de Hessenweg tussen Zwolle en Dalfsen heeft de organisatie van de 61ste editie van de Craft Ster van Zwolle het parcours van de traditionele openingsklassieker vernieuwd. De renners krijgen zaterdag 6 maart 2021 een 194 kilometers tellende route voorgeschoteld, 15 kilometer langer dan voorgaande jaren.

Belangrijke wijzigingen in het nieuwe (concept) parcours zijn onder andere rond Dalfsen, Ommen, Kampen en Wilsum.

 

Tijdens de 61ste Craft Ster van Zwolle op 6 maart 2021 passeren de renners twee keer de Lemelerberg

Door werkzaamheden aan de Hessenweg is er geen doorkomst op de Ceintuurbaan in Zwolle. In plaats daarvan zetten de renners na de eerste passage van de Lemelerberg koers richting Wijthmen. Via de Kroesenallee wordt Dalfsen bereikt. Ging het peloton in het verleden via de Rechterensedijk, Tolhuisweg en Vilsterseweg naar de brug over de Vecht in Ommen, nu gaan de renners bij manege Laarbrug rechtsaf de Nieuwedijk op en gaan dan op weg voor de tweede passage van de Lemelerberg. Vervolgens wordt koers gezet richting het centrum van Ommen, waar de oude route weer opgepakt wordt.

Ook rond Kampen zijn wijzigingen in het parcours. Komend vanuit Genemuiden gaan de renners niet over de stadsbrug, maar rechtdoor naar Wilsum. Via de parallelweg en de Molenbrug wordt de IJssel overgestoken. Vervolgens gaan de renners via de Nieuwedijkbrug naar de Hogeweg en daarna via het viaduct over de N50 en de Hanzelijn naar De Zande, waar het oude parcours over de Zalkerdijk weer wordt opgepakt naar de Ceintuurbaan in Zwolle.