20170304_leon-van-bon_stervanzwolle__mg_3530_32421294934_oA
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Ster van Zwolle mijdt Stadsbrug Kampen

Het parcours van de zaterdag 6 maart geplande internationale Craft Ster van Zwolle is gewijzigd in de gemeente Kampen. Het wielerpeloton gaat niet over de stadsbrug maar passeert de IJssel over de molenbrug. Nieuw is ook de doorkomst in Wilsum.

 

Het peloton van de 6 maart te houden Ster van Zwolle mijdt de Stadsbrug en kruist de IJssel over de Molenbrug. Foto: Leon van Bon

Aanleiding voor de organiserende Stichting Sport Evenementen om het parcours aan te passen waren in eerste instantie de werkzaamheden aan de Hessenweg (Zwolle-Dalfsen). Daardoor is een doorkomst in Zwolle niet mogelijk. In plaats daarvan wordt de Lemelerberg twee keer ’genomen’ in 2021.

Oók de drukke Stadsbrug, IJsselkade, de la Sablonièrekade, Boerhavenstraat en Kamperstraatweg komen niet meer voor in het nieuwe 195 kilometers tellende parcours. Komend vanaf de Grafhorsterweg, Frieseweg, BPG Van Diggelenkade  en Spoorkade gaan de renners tijdens de traditionele openingskoers van het nieuwe wegseizoen rechtdoor bij de stadsbrug en wordt koers gezet naar Wilsum.

Na de passage door het centrum van Wilsum gaat de wielerkaravaan over de parallelweg naar de Molenbrug om vervolgens via de Nieuwendijkbrug en de Hogeweg koers te zetten naar De Zande, waar de oude route naar de finish op de Ceintuurbaan in Zwolle weer opgepakt wordt op de Zalkerdijk.