Craft Ster van Zwolle 2020 - Stephan Tellier 099A
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle naar najaar

De Craft Ster van Zwolle is de derde wedstrijd uit de Holland Cup 2021 die niet door kan gaan op de geplande datum. De organiserende Stichting Sport Evenementen (SSE) acht zaterdag 6 maart niet haalbaar.
”Ik vrees dat het met alle te nemen maatregelen meer op een poppenkast was gaan lijken dan op een wielerklassieker,” zegt voorzitter Jan van Ommen van de SSE. De organisatie van de Ster vindt het ’heel jammer’ dat de koers later in het seizoen verreden moet worden. ”We hadden echt een geweldig mooi deelnemersveld.

In het voorjaar van 2020 was de 60ste Craft Ster van Zwolle één van de weinige wedstrijden die wel door kon gaan. Foto: Stephan Tellier

Naast de Nederlandse top zouden op 6 maart ook professionele topploegen uit onder andere Italië, Denemarken, België, Frankrijk, Engeland, Ierland en Canada hun opwachting maken in Zwolle. Hopelijk zien we die ploegen in het najaar alsnog in Zwolle,” zegt Jan van Ommen. Bij de KNWU en UCI is een nieuwe datum voor de Ster aangevraagd.

Sluitingswedstrijd?
Eerder gaf de Dorpenomloop Rucphen (14 maart) al aan voorlopig niet te kunnen organiseren, de Arno Wallaard Memorial (17 april) hoopt in september door te kunnen gaan.

Van Ommen laat weten naar het najaar te kijken. “Dat kan van augustus tot en met oktober zijn. De Craft Ster van Zwolle is al 55 jaar achtereen de openingsklassieker van het nieuwe wegseizoen. Misschien wordt het dit jaar de sluitingswedstrijd en laten we dan hopen dat we in het seizoen 2022 de openingswedstrijd weer normaal in en rond de Overijsselse hoofdstad Zwolle kunnen houden.”
De Ster van Zwolle, traditioneel de openingsklassieker van het Nederlandse wegseizoen, was in 2020 juist één van de weinige wedstrijden in het voorjaar die wel door kan gaan.