Craft Ster van Zwolle 2020A - Stephan Tellier 033
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle sluit seizoen af

De 61ste Craft Ster van Zwolle heeft van de KNWU een nieuw en bijzonder plekje op de wielerkalender gekregen.
De traditionele openingsklassieker van het Nederlandse wegseizoen wordt nu op zaterdag
16 oktober de sluitingskoers van het nationale wegseizoen 2021.
Eén en ander is nog wel voorlopig. De KNWU heeft de datum goedgekeurd.
De UCI beslist in april over de nieuwe wedstrijdkalender.

De naar UCI 1.2 gepromoveerde Craft Ster van Zwolle is medio oktober de koers van de vallende bladeren maar ook de finalewedstrijd van de Holland Cup, een competitie met internationale topteams. ”We begroeten die dag graag de grootste wielertalenten in de Overijsselse hoofdstad Zwolle,” zegt Jan van Ommen van de organiserende Stichting Sport Evenementen.
De Craft Ster van Zwolle stond aanvankelijk op zaterdag 6 maart als openingswedstrijd op de wedstrijdkalender. Vanwege corona heeft de organisatie in januari besloten de wedstrijd te verplaatsen naar het najaar.
De organisatie zegt het wel leuk te vinden dat ze in 2021 het Nederlandse wegseizoen afsluiten en in 2022 traditiegetrouw weer de openingswedstrijd in en rond Zwolle hebben. Vorig jaar, kort voordat corona de wereld plat legde, won David Dekker de 60ste editie van de Craft Ster van Zwolle. Olav Kooij finishte toen als tweede op de Zwolse Ceintuurbaan. Beide renners debuteren dit seizoen als profs bij het World Tourteam van Jumbo-Visma.