ALMELO (NED) WIELRENNEN
Rick Pluimers
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Rick Pluimers: ‘Mooi dat de Ster door gaat’

Rick Pluimers heeft heel veel zin in de Craft Ster van Zwolle. ’Ik vind het hartstikke tof dat de organisatie van de Ster een datum aan het eind van het seizoen gevonden heeft en dat we kunnen rijden. Voor mij is het de enige grote wedstrijd in mijn provincie want de Ronde van Overijssel is vanwege corona afgehaakt. Ik doe in Zwolle graag mee voor het podium,” zegt de 20-jarige renner uit het wielerdorp Enter. Voor het tweede seizoen rijdt Rick in het geel-zwarte tenue van het development team van Jumbo-Visma. Volgend jaar rijdt hij voor het laatst bij de beloften en hoopt hij een profcontract bij Jumbo-Visma af te dwingen.
Ondanks corona heeft Rick afgelopen seizoen toch een behoorlijk aantal wedstrijden kunnen rijden. ’Vooral in het buitenland en vaak in een mixteam met de profs. Ik reed dan in dienst van de profs. Dat ging best goed. Overwinningen heb ik niet behaald, maar ik heb wel veel geleerd in die wedstrijden.’ Vorig jaar eindigde Pluimers achter de rappe Coen Vermeltfoort als tweede in de Omloop van de Braakman.

Prof
’Prof worden is een droom,’ zegt het jonge talent van Jumbo-Visma. Hij komt uit een wielernest. Zijn ouders fietsten en zijn opa Johan Pluimers was met zo’n 300 overwinningen een fenomeen in de sprint. Ook zijn kleinzoon Rick heeft een redelijke sprint in de benen. ’Ik ben geen pure massasprinter, maar in een uitgedunde groep kan ik goed mee doen,’ zegt Rick, die in en rond Zwolle op een kopgroep hoopt.

Sterk team
Jumbo-Visma komt met een sterk opleidingsteam naar Zwolle. ’We moeten proberen om de koers naar onze hand te zetten. Nogmaals ik hoop in de finale aan het front te rijden en mee te kunnen doen voor het podium. Ik weet dat er kanjers aan het vertrek komen in Zwolle. Ook uit het buitenland. De Ster is een hele mooie koers om te winnen,’ vindt Rick.
Rick Pluimers rijdt zaterdag 16 oktober voor de derde keer de Craft Ster van Zwolle. In 2019 eindigde hij als dertiende en vorig jaar ging hij als zevende over de finishlijn. In de 61ste editie van de Ster is Rick een serieuze kandidaat voor het podium en kan hij wel eens de opvolger worden van z’n huidige ploegmakker David Dekker.