Ster van Zwolle 2021
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Ereprijs Fedor den Hertog voor Tim Marsman

Tim Marsman, het jonge talent uit Hattem van het team van Metec-Solarwatt, heeft na afloop van de 61ste editie van de Craft Ster van Zwolle de ereprijs Fedor den Hertog in ontvangst genomen. De prijs voor de strijdlust bestond zoals gewoonlijk in de Craft Ster van Zwolle uit een fraaie hometrainer van Tacx.

Marsman kreeg de prijs na een lange solo uitgereikt door Mila Pors, een nicht van de in 2011 overleden Fedor den Hertog. Al voor Heino ging Marsman alleen op avontuur. ”Het was niet mijn bedoeling om alleen weg te rijden.

Uit handen van Mila Pors krijgt Tim Marsman een bekertje als herinnering en de hometrainer van Tacx

Ik hoopte op een kopgroepje, maar niemand volgde me,” zei hij na afloop. De voorsprong van Marsman bedroeg maximaal 2,5 minuten. Toen de renners richting Nieuwleusen reden, sprongen Max Appel (A Bloc) en Lars Mulderij (John Deere-NWVG) weg uit het peloton. Tim Marsman vond het toen welletjes, wachtte op het tweetal, waardoor er een kopgroep van drie werd geformeerd. Toen eerst Luuc Bugter en Gerben Mos aansloten bij beide koplopers volgde al gauw het complete peloton. Marsman was dolgelukkig met de hometrainer van Tacx.

Tim Marsman bezig met z’n lange solo in de 61ste editie van de Craft Ster van Zwolle