Ster 2021 Peter Snijders
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Peter Snijders, Eddy van Hijum en Halbe Zijlstra enthousiast over Ster

Burgemeester Peter Snijders en gedeputeerde Eddy van Hijum lieten zich beiden zaterdag zéér lovend uit over de 61ste editie van de Craft Ster van Zwolle. Oók Halbe Zijlstra, oud-minister van Buitenlandse Zaken en nu één van de toppers van het bedrijf VolkerWessels, was na afloop goed gemutst. ”Mooi evenement, mooie winnaar. Kortom een zéér geslaagde editie van de Craft Ster van Zwolle,” werd opgetekend uit Zijlstra’s mond.

De eerste burger van de Overijsselse hoofdstad loste om 12.00 uur het startschot op het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad. Uit zijn vorige periode als burgemeester van de gemeenten de Wolden en Hardenberg vertelde hij de Craft Ster van Zwolle wel te kennen als openingsklassieker van het landelijke wegseizoen. ”Dit evenement is hartstikke leuk en hoort in de binnenstad van start te gaan,” zei Snijders in de microfoon van Rien van Horik.

Burgemeester Peter Snijders loste het startschot voor de 61ste Craft Ster van Zwolle

Gedeputeerde Eddy van Hijum reikte enkele prijzen uit op het erepodium en bekeek live beelden van de koers in brasserie GuuZs, dicht bij de finish. ”Wat is Overijssel toch mooi,” was de reactie van Eddy van Hijum bij het zien van de beelden uit de helikopter. De laatste anderhalf uur van het evenement was live te zien op Eurosport 1, TV Oost en TV Drenthe.

Gedeputeerde Eddy van Hijum reikte prijzen uit op het erepodium
Halbe Zijlstra: ”Craft Ster van Zwolle zéér geslaagd evenement en een mooie winnaar.”