Miss 2013
Ster van Zwolle

Ster van Zwolle

Wielermiss 2013

Wilma: Miss Eva Mode

Wilma van Engelen is zaterdag 2 maart wielermiss tijdens de 53ste Internationale Ster van Zwolle. Wilma wordt speciaal voor deze eerste koersdag van het wegseizoen op Nederlands grondgebied van 2013 gekleed door Eva Mode (Luttekestraat 11, Zwolle) en gekapt door Cleo Hairfashion (Sassenstraat 51, Zwolle). Op het erepodium reikt miss Wilma de bloemen uit namens Passiflora (winkelcentrum Aa-landen).

De 22 lentes tellende blauwogende blondine is geboren en getogen in ’t Harde. Wilma kent het klappen van de zweep. Twee jaar geleden was ze wielermiss in onder andere Olympia’s Tour, de Zesdaagse van Amsterdam en de Tour du Jour, het RTL 7-programma tijdens de Tour de France met onder anderen Wilfred Genee en de analitici Gert Jakobs en Danny Nelissen. Vorig jaar was ze ook miss tijdens de Ster van Zwolle. Ook is ze enkele keren gastvrouw geweest bij de Rabobank.

Wilma is dol op de wielersport. Zelf heeft ze enkele jaren doorgebracht in het peloton van de junioren dames. Vanwege een langdurige en pijnlijke knieblessure is ze gestopt. Ook omdat ze geen tijd had om bij de elite dames, naast de wedstrijden, wekelijks 15 uur te trainen. Wel is Wilma tegenwoordig nog met haar racefiets van de partij in de zomeravondcompetitie.

De Ster van Zwolle vindt Wilma een ‘bijzondere koers’. “De Ster is de openingsklassieker van het wegseizoen. Elke renner wil de openingskoers graag winnen. Ook omdat er altijd veel publiciteit gescoord wordt. Als je de Ster van Zwolle wint is je hele seizoen goed. In dit geval is de eerste klap dus echt een daalder waard.” Wilma volgt een opleiding voor verpleegkundige aan het Deltion College in Zwolle.