Karin Nijhof
Craft Ster van Zwolle

Craft Ster van Zwolle

Wielermiss 2014

Gekleed door Eva Mode en gekapt door Cleo Hairfashion

Karin: Miss Eva Mode

Karin Nijhof is zaterdag 8 maart wielermiss tijdens de 54ste Internationale Ster van Zwolle. Karin wordt speciaal voor deze wielerklassieker gekleed door Eva Mode (Luttekestraat 11), gekapt door Cleo Hairfashion (Sassenstraat 51) en de schoenen die de miss draagt zijn afkomstig van Schuurman Schoenen (Melkmarkt 6). Tijdens de huldigingen overhandigt de miss de bloemen van Bloem & Styling Aan de zeven Alleetjes (Zeven Alleetjes 2).

Karin heeft op de Hogeschool Windesheim met succes de opleidingen bewegingsagogie en psychomotorische therapie afgerond. Omdat het mede door de bezuinigingen in de zorg moeilijk is om werk te krijgen dat aansluit bij haar opleiding is ze nu al enkele jaren actief als activiteitenbegeleider bij Trajectum in Eefde.
De wieg van de 27 lentes tellende wielermiss stond in Drachten. Toen Karin één jaar was verhuisde ze met haar ouders naar Winsum. Mede door haar opleiding aan Windesheim nestelde Karin zich negen jaren geleden in Zwolle, waar ze nog steeds woont en het prima naar de zin heeft. “Ik voel me thuis in Zwolle”, zegt Karin. “Het is een mooie oude stad.” Karin vindt het mooi dat Zara zich in de Diezerpromenade vestigt. De blonde wielermiss is een fervent aanhanger van PEC Zwolle.

Vorig jaar is Karin op het laatste moment ingevallen als miss omdat de toen aangetrokken miss ziek was. “Ik heb me toen prima vermaakt.” Naast PEC Zwolle volgt ze in de zomermaanden ook de Tour de France. Karin was vorig jaar onder de indruk van de Ster van Zwolle. “Er wordt echt hard gereden in de Ster en het niveau is hoog. De winnaars van de laatste jaren hebben onderdak gevonden bij grote profploegen. Ik vind het een mooi circus.”